Site Loader
minte versus inimă

De multe ori ne regăsim în situații în care mintea și inima se luptă.

Ar trebui să o fac VS. nu ar trebui să o fac? 
Este bine pentru mine VS. nu este bine pentru mine? 
Voi putea să o fac VS. nu voi fi capabil să o fac? 

Minte versus inimă este un război interesant și, pe termen lung, poate induce stres în viața ta.

minte versus inimă
Minte versus inimă

În octombrie 2017, am fost la Praga, la Conferința europeană a companiei Network Marketing cu care am început o colaborare de aproximativ zece luni.

Pregătirile – treaba minții

Am pregătit tot ce puteam face pentru acel eveniment. Am discutat cu echipa și am căutat împreună soluții pentru transport și cazare. Soția mea a cumpărat articole personalizate pentru acel eveniment. Am încercat să păstrăm locuri în sală, astfel încât să putem fi cu toții împreună, să fim și să ne simțim ca o echipă.

Am luat toate aceste decizii și am stabilit costurile; Am făcut programări, calcule, rezervări, discuții etc.

ȘI TOTUL a ieșit perfect. Rațional, totul a decurs fără probleme. În această parte, mintea și-a făcut treaba perfect, inima a rămas puțin în urmă. Cu toate acestea, momentul definitoriu al acelui eveniment nu este legat de echipă și de oameni, ci de mine. Poate sună puțin egoist, dar este adevărul.

Am simțit că totul este despre mine când Anja, directorul de marketing european, a urcat pe scenă și a întrebat:

„Cine vrea să treacă pe scenă pentru a spune câteva cuvinte și a împărtăși viziunea sa cu LIFEPHARM? Doar o singură persoana.”

Nu îți poți înșela inima

Stau pe al doilea scaun de la margine. Soția mea stă lângă mine, pe scaunul de lângă culoarul din mijloc. E gravidă în 8 luni. Iar eu trec printr-o bătălie minte versus inimă!

“Vreau să merg acolo!” „Nu vei reusi face!” “Pot sa reusesc!” „Ce vei spune pe scenă? Vei parea un prost in fata tuturor! ”

Mă ridic brusc, trec peste soția mea și alerg pe scenă. Sunt pe coridorul central și văd cu colțul ochiului pe culoarul de margine un tip care se ridică și se îndreaptă spre scenă. Scările pentru scenă sunt la marginea ei. În fața mea, văd scena, la un metru înălțime, cu trei monitoare de 1 metru și jumătate în fața ei.

„Dacă merg pe scări, sigur nu voi reuși”. Așa că mă decid într-o fracţiune de secundă! Voi sări peste monitoare. Acesta este singurul mod în care pot să urc pe scenă înaintea acelui tip enervant de pe culoarul de pe margine. Sar, dar piciorul meu lovește monitorul, aproape că îl răstorn și cad pe scenă în genunchi. Bine că tehnicienii l-au ancorat cum trebuie de la început. Ei trebuie să fi știut că mai sunt tipi nebuni prin sală :).

Oricum, am fost primul care a ajuns la Anja, dar celălalt tip a fost primul pe scenă (a folosit scările). Ca un compromis, amândoi avem ocazia să ne împărtășim viziunea în fața a 600 de persoane. Ajung să vorbesc în engleză, așa că uit instantaneu aproape fiecare cuvânt pe care îl știu și murmur ceva acolo. Dar sentimentul pe care l-am avut a fost uimitor!

Tu ce crezi? M-a trimis mintea pe scenă în acea secundă? Sau emoția unei misiuni personale? A unui vis!

Deci … minte versus inimă?

Una dintre componentele principale ale acestui vis este să vorbesc în fața oamenilor, pentru a putea inspira. Am ţinut multe discursuri din acel moment, unele în engleză, altele în maghiară, majoritatea în limba română. Și de atunci mă tot îndrept spre visul meu. Momentul acela m-a ajutat uimitor de mult!

Pot să împărtășesc această poveste pentru că mi-am ascultat inima. Mintea are rolul de a te proteja, de a te împiedica să faci lucruri care îţi pot dăuna. Ea e cea care îţi spune că “Nu poţi face asta, pentru că e dificil, iar rolul meu este să fac să-ţi fie bine”. Sau mai rău… “Vei eșua așa cum au făcut și ceilalți”. Ea preferă drumul umblat de multe ori, mai sigur, dar care nu te duce nicăieri, în loc de un drum necunoscut, care te poate duce la visurile tale. INIMA TĂU, pe de altă parte, știe și simte ce este mai bine pentru tine! Unii numesc asta instinct, alții intuiție. Eu o numesc inima mea.

Renunță la minte și angajează-ți inima!

PS: Ne-am distrat mult după asta pe scenă, după cum puteți vedea în fotografie!

Image by mohamed Hassan from Pixabay

Distribuie

Sergiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *